Judos évzáró és együttműködési szerződés két balatonfüredi iskolával!
 
Idén egy fontos évfordulóhoz ért a balatonfüredi judo sport. A városban több mint 10 éve tartják edzéseiket és bátran elmondhatjuk, hogy a szakmai eredményeket nézve és a sportolói létszámot is szem előtt tartva a város egyik meghatározó sportjává vált a judo.
A 2010-es év is a dinamikus fejlődésről szólt, hiszen már közel 100 fő kapcsolódik be a különböző helyeken tartott edzésekbe. A már megszokott központi hely az Eötvös L. Általános Iskola, és KaM családi napközi mellett új helyeken is indultak edzések.
A Lóczy Lajos Gimnáziumban egy speciális erő- állóképességi edzés indult, ahol változatos korosztályok képviselik magukat. Edzésre járók között megtalálhatóak gyerekek, kamaszok, felnőttek is. Ezen az edzésen foglalkoznak a judo versenyzőik kondíció javításával, de járnak olyan felnőttek is, akik egy funkcionális izomzattal szeretnének rendelkezni és olyan hölgyek is akik „csak” fogyni és alakot formálni szeretnének.
Ugyancsak 2010-ben, hogy tömegbázisukat növeljék, a környező települések közül Tótvázsonyban szeptembertől kezdő csoport indult. Cél, hogy ne csak a városban, hanem a környező kistérségben is jelen legyenek és segítsék a gyermekek és a felnőttek aktív sportolását.
Ugyancsak ebben az évben rendezték meg már sokadik alkalommal a nyári szabadidő és sporttábort, mely bőséges programokkal várta a gyerekeket. (tábortűz, kalandpark, strand, karaoke, tábori játékok, sportjátékok, sayonara parti, éjszakai bátorság próba és természetesen judo.)
 A tábor 2011-es szervezése már megkezdődött, amire meglepetés vendégek is fognak érkezni Németországból.
 A judo nagy részét képezi a versenysport, 2010-ben 8 versenyzőjük tudott a korosztályos magyar bajnokságokon érmet illetve helyezést elérni.
(Bartus Melinda, Fehér Olivér, Sárközi Gergely, Kovács Márton, Nagy-Rácz Kornél, Farkas Bálint, Bartus Gergő, Geipl Nikolett).
 
17 sportoló szerzett magasabb övfokozatot:
 
Zöldcsíkra vizsgázott sikeresen: Barcza Roland
Narancssárga övre vizsgáztak sikeresen
:Molnár Márton, Geipl Nikolett, Simon Máté, Horváth Csongor,
Narancssárgacsíkra vizsgáztak sikeresen:
Fülöp Bence, Bartus Brigitta
Citromsárgaövre vizsgáztak sikeresen:
Edvi Zsolt, Rab Sándor, Nagy-Rácz Kornél, Györe Attila, Györe Regina, Lánczky Martin,
Első övvizsgájukat sikeresen teljesítették és ezzel citromsárga csík viselésére jogosultak:
Koncz Pál, Szurma András, Fodor Bendegúz, Lőrincz Bálint
 
Alapítványunknál minden évben a legtehetségesebb versenyzők elismerésben részesülnek.
 
Idén a 16 év feletti korcsoportban, ide értve a felnőtteket a legeredményesebb versenyzőink:
 
1.         hely Bartus Gergő (segédedző) – /Lóczy Gim/.
2.         hely Sárközi Gergő /felnőtt/
3.         hely Farkas Bálint / Lóczy Gim/
 
 
 
A fiatalabb korosztályban a következő eredmények születtek:
 
1. hely Bartus Melinda /Eötvös Ált. Isk./
2. hely Fehér Olivér /Eötvös Ált. Isk./
3. hely Kovács Márton /Eötvös Ált. Isk./
4. hely Nagy-Rácz Kornél /Eötvös Ált. Isk./
5 hely Geipl Nikolett /Radnóti Ált. Isk./ és Bartus Brigitta /Eötvös Ált. Isk./
 
 
Az évzáró ünnepség volt a helyszín ahol aláírásra került két együttműködési szerződés. Az Alapítványnál tevékenykedő és dolgozó szakemberek részére fontos, hogy a gyerekek motiválva legyenek a rendszeres mozgásra és az egészséges életre. Ennek okán egy általános és egy középiskolával kölcsönös támogatási szerződésre került sor. Az Alapítvány vállalja, hogy minden évben az adott iskola legeredményesebb sportolóját elismerő díjban fogja részesíteni. Ezt a díjat SPORTAKUSZ díjnak nevezték el.
A két iskola pedig az Alapítvány sportolóit olyan mértékben támogatja, hogy az igazolásaikat elfogadják, ha a versenyző felkészülési táborba vesz részt azt igazolt hiányzásnak tekintik. Valamint a Lóczy Lajos Gimnázium a felvételnél egy esetleges pontegyenlőségnél a Balatonfüredei JKA sportolóját részesíti előnyben.
A rendezvényen Duna Katalin a Lóczy L. Gimnázium igazgatónője, Diószeghy Leopoldina az Eötvös L. Ált Iskola igazgatónője, valamint Bartus István a Balatonfüredi Judo Alapítvány elnöke a megjelent szülők és sportolók közel 100 fős nézőserege előtt írták alá a megállapodást.
Ezt követően az alapítvány támogatói és segítői részére kerültek átadásra elismerő plakettek.
 
-          Kalandpark-Tihany, Englert Gyula, Tálas László (Tótvázsony), Horváth Andrásné,
      Nagy-Rácz Tibor, Simon Csaba
 
Emlékplakettet adtak át az Eötvös L. általános iskola képviseletében megjelent Diószeghy Leopoldina igazgatónőnek a 10 éves együttműködést megköszönve.
 
Majd egy kötetlen hangulatú állófogadással ért véget a rendezvény.

Képek a Facebook-on!


Amennyiben úgy döntenek, hogy adójuk 1% -át Alapítványunknak ajánlják fel a rendelkező nyilatkozaton az alábbi adatokat tüntessék fel:

A kedvezményezett adószáma: 19382591-1-19

Kedvezményezett neve:
Ronin Judo Közhasznú Alapítvány Balatonfüred

Köszönjük!


Ronin Judo & MMA

Reklámozd a saját oldaladat is


Barátaink- támogatóink
- 2010.02.28.