Hadfi Egy hét és kezdődik idei második nyári táborunk! Bővebb információért kérjük kattanjon ide ----> FACEBOOK oldalA csapattagok autói is hirdetik az egyesületünket!2015.03.14

A Földharc versenyek 2014-es összesített rangsorában az országos 16. helyet szereztük meg ezzel a Veszprém megyei clubok között a második legeredményesebbek lettünk!2015.03.15

Diák A - B Magyar Kupa

Bár még csak a tavaszi felkészülési időszak közepén járunk versenyzőink egy erős mezőnyt felvonultató versenyen indultak.
Először Matyi küzdelmein izgulhattunk, aki a négy közzé erőnyerőként jutott be. A döntőbe jutásért soproni ellenfelét győzte le majd a döntőben alul maradt és ezzel Ezüstérmet szerzett.
Ezt követően testvére Zalán következett. Első mérkőzését szép küzdelemmel hozva 8 közzé jutott, majd itt komoly küzdelemben vigaszágra szorul. Vigaszágon első ellenfelét nem tudja legyőzni így meg kell elégedni a 7. helyezéssel.
Már csak a csapat legkisebbjének a küzdelmeire vártunk. Attila első mérkőzését nyerve a 8 közzé jut.
Következő küzdelemben sajnos ő is alul maradt, de vigaszágon a következő ellenfelét nagy csatában, hosszabbításban ipponnal győzi le, bár megsérült és kérdésessé vált tudja-e folytatni a küzdelmeket.
Már csak egy küzdelem volt hátra a bronzmeccs, és úgy döntöttünk ezt be kell vállalni, de sajnos nem sikerül győzni így az 5. helyet szerezte meg.
A csapat a tavaszi felkészülési időszak közepén vállalta, hogy egy komoly versenyen leméri a felkészülés állapotát. A hibák kiderültek, már csak folytatni kell a megkezdett munkát, hogy a továbbiakban még sikeresebbek legyünk!
Gratulálunk srácok!2015.03.28
A mai napon a csapat egyik fele Veszprémben a Körzeti Rangsor Versenyen indult.
A lelkes fiatal csapat, tisztességgel helyt állt és szép érmekkel valamint helyezésekkel gazdagította a 2015-ös év verseny eredményeit.

Aranyérmes lett: Dardenne Naia, Hujber Attila, Tátrai Levente,
Ezüstérmet szerzett: Gondos Luca, Horváth Bence,
Bronzérmes: Kiss Jonatán, Székely Mátyás Székely Zalán,
5. helyezett lett: Morvai Tamás,
Gratulálunk!

----------------------------------------------------------------------
MMA szakosztályunknál járt a városi TV
a műsor megnézhető----> itt!
2014. 10. 05.
Brigi idén is megállíthatatlan volt (mind a három mérkőzését ipponnal nyerte) és újabb egyéni MAGYAR BAJNOKI címet szerzett (immár a harmadikat)!
GRATULÁLUNK!

Diák versenyzőinknél járt a TV
a műsor megnézhető itt!
I. KRV Veszprém Küzdőszellemből Jeles

Március 22 én Veszprémben Körzeti Rangsor Versenyen indultunk fiatal versenyzőinkkel.
Csak gyermek és diák versenyzőkkel indítottunk, és volt olyan is aki ezen a versenyen debütált. Mindenkinek lehetősége volt küzdelmeket vívni és kiváló felkészülési lehetőséget biztosított a komolyabb megmérettetéshez.
Az eredmények jól mutatják, hogy a felkészülési időszak elején tartunk az alapokat leraktuk erre az idényre a finomítások viszont még hátra vannak. Mindenkinek dicséret jár, aki vállalta az indulást, főleg azért mert küzdőszellemből mindenki jelesre vizsgázott.

Eredmények idősebbtől haladva a fiatalabb felé.

Diák A
Bartus Brigitta 1. hely
Handák Olivér 1. hely
Tátrai Levente 2. hely
Székely Zalán 3. hely
Gombos Ádám 3. hely
Sigmond Soma 3. hely
Dominek Csongor 3. hely
Dardenne Naia 3. hely
Reinfart Gergő 5. hely
Székely Mátyás 5 .hely

-----------------------------------------------------------------2015.03.03.
Számunkra is elkezdődött az idei versenyszezon és rögtön az elején nagyszerű eredményekkel indítottunk Nemesvámoson! 17 versenyzővel érkeztünk az idei megyei diákolimpiai versenyre. Mindenki becsülettel felkészült és remekül helytállt. Sok szép küzdelmet és remek technikai megoldásokat is láthattunk, összesen 14 érmet gyűjtöttünk be: 8 db aranyérmet, 2 db ezüst és 4 db bronzérem. Részletesen:
Első lett: Bartus Brigi, Gondos Luca, Hujber Attila, Kiss Jonatán, Koczor Richárd, Székely Matyi, Székely Zalán, Tátrai Levente.
Második helyezett:
Barátossy Szabolcs, Dardenne Naia,
Harmadikak:
Horváth Bence, Scheller Kornél, Sigmond Soma, Varga Ferenc,
V. hely:
Barátossy Botond, Gombos Ádám

Gratulálunk!Edzőink sikerei a III. o. Felnőtt OB-n.

Két edzői -tanítói terveket dédelgető versenyzőnk úgy gondolta, hogy bár az edzések tartása miatt nem tudtak komoly felkészülési munkát végezni de szívesen megméretik magukat a versenyen. Végülis mind a ketten szép eredménnyel szerepeltek.
Bartus Gergő csak a döntőben vesztett mérkőzést egy sérülés miatt és ezzel ezüstérmet szerzett, valamint Szabó Zoltán,aki remek versenyzéssel 5. helyet szerzett. Gratulálunk!Díjazták a balatonfüredi sportolókat
22. alkalommal vehettek át emlékplakettet a Szabadidő Központban megrendezett ünnepségen Balatonfüred legeredményesebb versenyzői és az őket felkészítő edzők. Ugyancsak ez alkalommal adták át a Balatonfüred Sportjáért járó kitüntetést az elmúlt év legeredményesebb aktív sportolójának és sportvezetőjének is.
Három sportolónk részesült elismerésben:
Bartus Gergő, Farkas Bálint és Szabó Zoltán.
Gratulálunk!

----------------------------------------------------------------------A mai napon diák C OB-n vettünk részt. Az egyik szemünk sír a másik pedig nevet. Mind a két versenyzőnk bronzéremért küzdhetett de sajnos mind a kettőjüknek meg kellett elégednie az 5. hellyel. Zalán összesen 4 győzelmet aratott a mai napon. Ezt követően az Észak-dunántúl csapatában fiaink a dobogó 3. fokára tudtak felállni. Nagyon büszkék vagyunk rátok! Gratulálunk nektek! csak így tovább!2014.07.21
Örömmel jelentjük, hogy újabb Mesterrel erősödött csapatunk. Bartus Melinda a mai napon sikeres dan vizsgán bizonyított és lett jogosult a fekete öv viselésére. Gratulálunk!MAGYAR BAJNOK

A diák B Országos Bajnokságra Bartus Brigitta címvédőként érkezett. Reményeinket a legteljesebb mértékben beváltva megnyerte az összes küzdelmét és megszerezte második egyéni MAGYAR BAJNOKI címét. Ezt követően meghívást kapott az Észak - dunántúl regionális válogatottjába, ahol szintén minden küzdelmét nyerve csapatban is bajnok lett.
Gratulálunk!

-------------------------------------------------------------------A hétvégén a Ronin Judo & MMA versenyzői egy Nemzetközi grappling - ju-jutsu versenyen vettek részt (II.Budapest Grappling Bajnokság) Az erős mezőnyben 44 club (köztük több külföldi is) 289 versenyzője mérte össze a tudását. A küzdelmek több kategóriában zajlottak: Gi grappling - No Gi -és Combat grapplingben. A verseny érdekessége, hogy különböző harci stílusok követői küzdöttek meg egymással. Volt többek között brazil ju-jitsu, kempo, japán ju-jitsu, kung fu, birkózás, judo, MMA, Aikido, katonai baranta.

Bartus Gergő Combat Grapplingben a dobogó legtetejére állhatott, valamint Gi Grappling kategóriában a III. helyet szerezte meg.

Bencze Márk bár még csak pár hónapja látogatja edzéseink vállalta az indulást és No Gi kategóriában 5. helyet szerzett.

Villangó Bálint Gi gappling kategóriában versenyzett de bár remekül küzdött az erős mezőnyben tapasztalatlansága miatt nem tudott helyezést elérni!

Gratulálunk nekik!

------------------------------------------------------------------A III. Ronin Kupa megújult környezetben az 1000 fő befogadóképességű Balaton Szabadidő Központban színvonalas körülmények között lett megrendezve.
Három küzdőfelületen, 19 egyesület közel 250 indulója mérkőzött meg. A hagyományos korcsoportok (gyermekek, diákok) mellett nagy sikert aratott az idén először kiírt amatőr felnőtt kategória. Izgalmas és parázs küzdelmeket követően a Ronin Judo versenyzőinek eredményei:

Aranyérmes lett:
Bartus Melinda, Bartus Brigitta, Székely Zalán Árpád.

Ezüstérmes lett:
Sárközi Gergely, Kovács Márton, Reinfart Gergő, Székely Mátyás, Tátrai Levente, Dominek Csongor.

Bronzérmes lett:
Szabó Zoltán, Weigert Richárd, Hujber Attila, Farkas Bálint, Kerner Gábor, Sigmond Soma

Ötödik hely: Handák Olivér

Most már hagyomány, hogy a résztvevő klubok számára csapatversenyt hirdetünk és a legjobb 6 kupát vehet át. Idén a Ronin az 5. helyet szerezte meg.
---------------------------------------------------------------------------III. Ronin Kupa


Tovább a verseny oldalára!Számunkra is elkezdödőtt az őszi verseny szezon.
Szombaton Tatabányán Körzeti Rangsor Versenyre utaztunk hat versenyzővel.
Mindenki szépen teljesített és korának, tudásának megfelelően küzdött.Eredmények:
Aranyérem:
Bartus Melinda Málna,
Bartus Brigitta,
Székely Mátyás,
Ezüstérem:
Székely Zalán,
Hujber Attila,
Reinfart Gergő.


Gratulálunk!

------------------------------------------------------------------------FÖLDHARC ORSZÁGOS BAJNOKSÁG!


Az erős mezőnyt felvonultató I. II. III. osztályú és Amatőr- senior NEW OB kiválóan szerepeltek judokáink.

Eredmények: Farkas Bálint és Sárközi Gergely bronzérem szerzett a II. osztályban, a III. osztályban Farkas szintén bronzérmes Sárközi 5. és Villangó Bálint első versenyén 7. hely szerezte meg az amatőrők között.
Gratulálunk nektek fiúk!

15. Int. CREATIV Turnier Graz!

A rendkívül erős mezőnyt (22 nemzet, 190 klub és 1647 versenyző) felvonultató bajnokságra két versenyzőnk érkezett.

A küzdelmeket Székely Zalán Árpád kezdte meg és rögtön egy nagyon szép ipponnal verekedte be magát a 16 közé a több mint 30 induló közül. Következő ellenfele sajnos meglepte és vereséget szenvedett. Reménykedve vártuk, hogy az ukrán fiatal bejusson a legjobb 4 közé és ezzel vigaszágra juttassa Zalánt, de egy vitatható bírói döntés után (amikor a reklamációt nyomatékosítva az ukrán versenyző nem volt hajlandó lejönni a tatamiról) sajnos ez nem sikerült és Zalán így nem tudott több küzdelmet vívni.

Bartus Brigitta súlycsoportjában egyetlen magyar indulóként az első küzdelmét megnyeri.
Második mérkőzésén kikap a későbbi győztestől.
Bronzmérkőzést magabiztosan nyeri és ismét a dobogóra állhat.

Gratulálunk mind a két versenyzőnek, nyáron folytatjuk a felkészülést és ősszel újult erővel vágunk neki a versenyeknek!

_____________________________________________Ronin Nyári Tábor!

Negyedik alkalommal rendeztünk tábort Balatonfüreden, amire szívesen láttuk más klubok versenyzőit és gyakorlóit is. Érkeztek is szép számmal, többek között Szombathelyről (Vasi Virtus SE), Ottensheimből (AUT), Zircről és természetesen Balatonfüredről is. A közel 50 fő judos 300nm tatamin tudott edzeni. A tábor gerincét a napi három edzés alkotta, amit a résztvevő klubok edzői tartottak.. A tematikát úgy határoztuk meg, hogy maximálisan segítsék a résztvevők fejlődését. A napi három edzésből egy küzdelmi volt, egy pedig valamilyen speciális technikát vagy edzésmódszert mutatott meg.
Természetesen ha nyár és Balaton akkor a szórakozásnak is helye volt. Többek között megnéztük a Lóczy barlangot, részt vettünk egy motorcsónakázással egybekötött vízirendőrségi bemutatón, megnyertünk egy strandröplabda bajnokságot, Water Blob-oztunk, strandoltunk, strandoltunk, és strandoltunk, zárásként az utolsó este sayonara partit tartottunk tábortűzzel és bográcsozással.
A visszajelzések alapján jövőre azok akik itt voltak biztos újra eljönnek.
Képek a facebookon: Ronin Judo Balatonfüred

Bartus István

_____________________________________________

A 26. Globus Budapest Kupán két versenyzőnk ért el remek eredményeket. Az 1020 verenyzőt és a több mint 100 klubot felvonultató verseny kíváló erőpróba volt.

- Nagy-Rácz Kornél a serdülő korcsoport küzdelmeiben, ami válogatója volt a nemsokkára megrendezésre kerülő Serdülő Európa Kupának, a 81 kg-os súlycsoportban nagyszerű küzdelmekben a BRONZÉRMET szerezte meg.

-Handák Olivér aki első ilyen nagyságú versenyén vett részt az előkelő 7. helyet tudta megszerezni.

GRATULÁLUNK!

__________________________________________________2013-04-20 Gyarmat meghívásos judo verseny.
Kevés induló, gyenge rendezés és bírói hibák.
A RONIN JUDO 4 versenyzővel érkezett és egy részről szerencsénk volt, mert mindenkinek volt lehetősége küzdeni, győzni. Másrészről viszont a rendezés nehézkessége és a bírói tévedések okozhattak volna komoly gondokat is.

Összességében NAGYON elégedettek voltunk versenyzőinkkel.
Eredmények:
Bartus Brigitta 1. hely
Székely Zalán 1. hely,
Székely Mátyás 1. hely
Handák Olivér 2. hely.

GRATULÁLUNK!

___________________________________________________Szombaton elkezdődött a juniorok versenyszezonja: Piliscsabán rendezték meg a korosztályos Magyar Kupát.

Versenyzőnk Bartus Melinda az 57-kgosok mezőnyében bronzérmet szerzett.

Gratulálunk!
-------------------------------------------------------------------------------Remekül szerepeltek fiatal versenyzőink a megyei diákolimpián. Sokan első versenyükön vettek részt és várakozáson felül tudtak teljesíteni.
Eredmények ABC sorrendben:

Bartus Brigitta 1.hely
Reinfart Gergő 1. hely,
Székely Zalán 1. hely,
Tátrai Levente 1. hely,
Ugrai Martin 1. hely,

Gombos Ádám 2. hely,
Hujber Attila 2. hely,
Székely Mátyás 2. hely,

Handák Olivér 3. hely,
Kerner Gábor 3. hely,
Sárközi Álmos 3. hely,

Györe Attila 4. hely

Gratulálunk!

-----------------------------------------------------
Február 24-én Budapesten az ÚTE csarnokában bírói tanfolyamot tartottak:

Sikeres vizsgát tettek:

Bartus Gergő

Szabó Attila

Szabó Zoltán

Gratulálunk!Bajnoki címek és pontszerző helyek


Diák C, ifjúsági, junior és felnőtt országos bajnokságokon vettünk részt. Versenyzőink nagyszerűen helyt álltak, és érmet éremre halmoztak, négyszer döntőbe juttotunk ( 3szor egyéniben és 1 szer csapatban) és háromszor Bajnoki címet tudtunk szerezni, egyszer pedig a bronzéremért harcoltunk.Felnőtt II.o OB, Bartus Melinda Magyar Bajnok
Diák C OB, Bartus Brigitta Magyar Bajnok
Diák C csapat OB, Bartus Brigitta Magyar Bajnok
Ifjúsági OB Bartus Melinda országos II.hely
Junior B OB Bartus Gergő országos 5. hely
Ifjúsági OB Nagy-Rácz Kornél országos 7. helyÚjabb ORSZÁGOS BAJNOKI cím!

Szeptember 22-én megrendezett Földharc Bajnokságon két versenyzőnk is remek eredményt ért el.

Nagyon szép versenyzéssel Sárközi Gergely a II. o. 90 kg-os súlycsoportban az összes küzdelmét megnyerte és MAGYAR BAJNOKI címet szerzett!
A sok éves kitartó és lekiismeretes munka végre meghozta a megérdemelt dicsőséget! Megemlítendő, hogy Gergő munka és család (két szép gyermeke van) mellett érte el ezt a nagyszerű eredményt.
Farkas Bálint ugyancsak remek eredményt ért el és a II.o. 73 kg súlycsoportban bronzérmet szerzett.

Szívből gratulálunk mindkét versenyzőnek!Bartus Melinda a ifjúsági válogatott színeiben részt vett az idei Duna kupa nemzetközi csapat bajnokságon.
Melinda a válogatott tagjaként a dobogó 2. fokára állhatott fel.

Gratulálunk!Az idei III. Körzeti Rangsor Versenyen sportolóink kiemelkedő eredménnyel versenyeztek!

Aranyérmes lett:
Simon Máté, Bartus Brigitta, Székely Zalán,
Ezüstérmes lett: Székely Mátyás
Bronzérmes lett: Nagy-Rácz Kornél

Gratulálunk!Nyári tábor és övvizsga

Az idei évben közös tábort szerveztünk a szombathelyi judokákkal.
A remek hangulatú táborban, ahol a programok között szerepelt, strand, karaoki, játékos vetélkedő, bátorságpróba (vakszoba), tábortűz és sayonare parti a két klub tagjai igazi csapattá verődtek össze.
A változatos programok mellett természetesen a táborban a fő szerep a judoé volt, már csak azért is mert az utolsó napon lehetőség volt a két egyesület mesteri előtt övvizsgát tenni.
Közel húszan vizsgáztak magasabb fokozatra. 15-en teljes értékű övet szereztek.
A Ronin Judo hat tagja teljesítette sikeresen a követelményeket:

Bartus Melinda 1. kyu
Szabó Zoltán 3. kyu
Györe Regina 3. kyu
Kovács Márton 3. kyu
Nagy-Rácz Kornél 3. kyu
Györe Attila 4. kyu

Gratulálunk minden vizsgázónak!Idén 16-an viszgáztak csíkos övre.
A sikeres vizsgázók megtekinthetők -->itt

Gratulálunk!Diák „A” „B” „C” Diákolimpia Országos Döntő.

Idén Cegléden került megrendezésre a verseny nagy számú induló mellett.
A Ronin Judot hárman képviselték.

Bartus Brigitta a Diák C korcsoportban 3 győzelemmel megnyerte a súlycsoportjának a küzdelmeit és ezzel országos első helyet szerzett.

Simon Máté Diák B korcsoportban 2 győzelemmel és két vereséggel az előkelő 7. helyet érte el.

Györe Attila helyezetlen lett.
Gratulálunk!A Ronin Judo Balatonfüred versenyzői szó szerint elfoglalták a dobogót Győrszentivánon az idei II. KRV-n. Remek versenyzéssel minden versenyzőnk döntőbe került. Mindenkinek volt győztes mérkőzése.
Eredmények: Simon Máté 1. hely, Bartus Brigitta 1. hely, Györe Regina 2. hely, Györe Attila 2. hely, Székely Zalán Árpád 2. hely.

Gratulálunk!
------------------------------------------------------------------------------------------‎25. Budapest kupa beszámoló!
Lelkes 8 fős csapattal vettünk részt a viadalokon. Dicséretet érdemel mindenki, aki vállalta, hogy megméreti magát az erős mezőnyben.
A csapat egy részének az első alkalmak egyike volt, hogy ilyen méretű versenyen vettek részt.
Eredményeink:
Bartus Melinda : 3. hely bronzérem
Györe Regina: 5. hely (remek küzdelmekkel)
Nagy-Rácz Kornél: 7. hely (kiváló küzdelmek, de sajnos bírói döntéssel veszített)
Jól teljesítettek még és tudtak küzdelmet nyerni, de a nagyszámú induló miatt nem érek el helyezést:
Bartus Brigitta, fiuk között 1 nyert mérkőzés,
Székely Zalán 1 nyert mérkőzés,
Györe Attila 1 nyert mérkőzés.
Kovács Márton és Simon Máté most nem tudott mérkőzést nyerni, de majd legközelebb nekik is jobban sikerül!

------------------------------------------------------------------------------------------Junior OB pontszerző helyekkel!

Két versenyzőnk indult és mind a ketten pontszerző helyen tudták befejezni a rendkívül erős mezőnyt felvonultató versenyt.
Bartus Gergő első éves juniorként indult. Rögtön egy ippon győzelemmel kezd, majd a későbbi bronzérmestől vereséget szenved és vigaszágra kerül. Itt előbb egy gyönyörű lábsöpréssel győz, majd a következő küzdelmében elkövet egy hibát és a 7. helyen fejezi be a versenyt.
Bartus Melinda első éves IFI-ként indult. Első küzdelmében "túl nagy" tiszteletet mutat ellenfele irányába és vereséget szenved. A vigaszágon először egy győzelemmel kezd, majd vereséget szenved tapasztaltabb ellenfelétől és az 5. helyen zárja a versenyt.
• Mindkét versenyző értékes pontokkal gyarapította az Alapítványunkat az egyesületek pontversenyében.
• Gratulálunk !
-------------------------------------------------------------------------------------------Bartus Gergő a Felnőtt EJU táborban Tatán az Országos Dan Vizsgabizottság előtt sikeres I. dan vizsgát tett és jogosult lett a fekete öv viselésére.
Gratulálunk első saját nevelésű Mesterünknek!--------------------------------------------------------------------------------------------Országos Serdülő Diákolimpia!

Remek kis csapattal vettünk részt az idei diákolimpián, ami rendkivül erős mezőnyt vonultatott fel, mert egyben válogató versenye is volt a Serdülő Világ Kupának.

Legjobb helyezést Nagy-Rácz Kornél érte el aki 18 indulóból egész a döntőbe jutásért mérkőzhetett. Sajnos itt kikapott és a bronz meccset sem tudta megnyerni, így meg kellett elégednie az 5. hellyel.


Kovács Márton szintén 18 fős mezőnyben indult. Első mérkőzését ipponnal nyeri majd kikap a 4 közé jutásért. A vigaszágon megint egy szép győzelemmel kezd, de a következő mérkőzésén a későbbi bronzérmes legyőzi, így végül is a 7. helyen végez!

Györe Regina az 52 kg-ban indult.
Jól küzdve harcolt, egyre több technikát próbál alkalmazni,de még be kell erősödnie a súlycsoportba.
Végül a 7. helyet szerezte meg.

Mind a 3 versenyzőről elmondható, hogy szép fejlődést muttatak be. Az ezen a versenyen induló mezőny megközelítette egy OB erősségét. Gratulálunk!

------------------------------------------------------------------------------------------
Kicsi, de lelkes csapattal vettünk részt az idei év első Körzeti Rangsor Versenyén, amit Veszprémben rendeztek.
Versenyzőink közül dicséret illeti: Bartus Melindát és Györe Attilát,
nagyon jól teljesítettek: Györe Regina és Székely Zalán.
Eredményeink:
I. helyezett:
Bartus Melinda (2 győzelem) IFI korcsoport,
Györe Attila (3 győzelem) diák C

II. helyezett:
Györe Regina (1 győzelem - 1 vereség) serdülő korcsoport,
Nagy-Rácz Kornél (2 vereség) serdülő korcsoport,
Székely Zalán (1 győzelem - 1 vereség) diák D korcsoport


Kiesett:
Kovács Márton (1 győzelem - 2 vereség) serdülő korcsoport.

----------------------------------------------------------------------------------------------A diák B korcsoportos Magyar Köztársaság Kupán, Simon Máté képviselte színeinket.
Máté a jó kezdést követően egy kicsit elbízta magát, de még igy is remekül teljesített és az 5. helyet tudta megszerezni.

Gratulálunk!IFI OB, Málna megismételte a tavalyi eredményét és idén is a döntőbe verekedte magát!

Málna a nyolc közé erőnyerőként jut tovább, a negyeddöntőben pécsi ellenfelét veri ipponnal, majd a döntőbe jutásért az UTÉ-s lányt győzi le fojtással. A döntőben szoros küzdelemben (waazari-awaazari és 2 yuko) marad alul a KSI-s versenyzővel szemben.
A verseny válogató volt az A kategóriás Zágrábi nemzetközi tornára. Mivel az OB dupla kvalifikációs pontokat ér, nagy esély van a legjobb 4 közé kerülni, azok közé akik indulhatnak a versenyen.
Gratulálunk Málna!. Megyei Diákolimpia!

Bár a verseny hétvégéjén érkezett meg az idei tél, a Ronin Judo versenyzői mind elégedetten tértek haza, mindenkinek volt lehetősége küzdeni, valamint a megszerzett érmek (5 arany, 2 bronz) is azt mutatják, hogy jó munka folyik edzéseken.

Részletes eredmények:

Györe Regina 1. hely,
Nagy-Rácz Kornél 1. hely,
Simon Máté 1. hely,
Györe Attila 1. hely,
Székely Zalán 1. hely,
Kovács Márton 3. hely,
Székely Mátyás 3. hely.

A versenyen került átadásra a Megyei Judo Szövetség által kihirdetett Jó tanuló, jó sportoló díj is.
Arany fokozatot kapott: Bartus Melinda,
Bronz fokozatot kapott: Györe Regina, Kovács Márton, Simon Máté, Bartus Brigitta, Györe Attila, Székely Zalán.

Gratulálunk!IV. Évzáró Ünnepség

RONIN JUDO IV. Évzáró
Elolvasni a beszámolót itt tudod!FELNŐTT ORV

Az idei év első versenyén a felnőtt ORV-n, Bartus Gergő az 5. helyet tudta megszerezni.
A verseny az egyik válogatója volt a novemberben megrendezésre kerülő U23-as Európa Bajnokságra.
Gratulálunk!
Képek a Facebook-on!Kíváló teljesítménnyel erősítették versenyzőink Leányvár csapatát a Junior és Serdülő csapat OB-n.
Bartus Gergő és Bartus Melinda győzelmekkel járultak hozzá a jó szerepléshez.
Gergő: junior csapat OB 2. hely, (kíváló versenyzéssel)
Málna: mind a junior mind a serdülő korosztályban tagja volt a csapatnak és a 4. helyen végeztek.
Versenyzőink ezzel értékes pontokat szereztek Alapítványunknak.
További képek facebook-on!Az idei évi serdülő OB-ra 4 fő versenyzővel érkeztünk. Sajnos a várt eredményeket nem sikerült elérni.
Két lány versenyzőnk Bartus Melinda és Györe Regina ért el 7. helyezést. Reginának ez volt az első országos eredménye gratulálunk neki.

Reméljük a következő versenyek jobban sikerülnek.SIKEREK a II. o. felnőtt OB-n.

Jól teljesített Bartus Gergő, aki első mérkőzésén erőnyerő volt, majd a másodikat ipponnal nyerte. Ezt követően a döntőben sajnos alulmaradt ellenfelével szemben és „csak” ezüstérmet szerzett. Teljesítménye azért is elismerésre méltó, mert még csak Ifjúsági korúként vállalta a felversenyzést a felnőttek közé.

Sárközi Gergő is erőnyerőként kezd, majd a második mérkőzését ipponnal nyeri. Ezt követően sajnos kikap, majd a bronzéremért folyó küzdelmet is elveszíti és az 5. helyen zárja a versenyt.

Farkas Bálint a mai napon nem tudott mérkőzést nyerni és eredmény nélkül zárja a versenyt.

Versenyzőink értékes pontokat hoztak az egyesületnek. Gratulálunk!Ezen a hétvégén is Országos Bajnokságon adódott lehetőségük a versenyzőinknek, hogy felkészültségüket megmutassák. A II. oszt. Földharc Országos Bajnokságon két felnőtt, Sárközi Gergely, Farkas Bálint és egy ifjúsági korú versenyzőnk Bartus Gergő állt tatamira. Tavaly került először megrendezésre ilyen jelegű bajnokság, de idén már egyre nagyobb népszerűségnek örvendett ami a küzdelmek színvonalán is meglátszott.
Versenyzőink tisztességes helytállással és küzdeni akarással a következő eredményeket érték el:
Farkas Bálint 3. hely,
Bartus Gergő 4. hely,
Sárközi Gergely 5. hely.

Gratulálunk az eredményekhez, amivel A Ronin Alapítványnak is dicsőséget hoztak.
Az elkövetkező hetekben, egészen decemberig több lehetőségünk is lesz még különböző Országos Bajnokságokon eredményt elérni és reméljük legalább hasonlóan szép eredményekkel térünk majd hazaA hétvégi Ifjúsági csapat OB-ra két versenyzőnk kapott meghívást a Leányvári- Tatabányai-Csornai és Balatonfüredi közös csapatba. Mind a ketten jól helytálltak és a következő eredmények születtek:
Bartus Melinda 3. hely
Bartus Gergő 5. hely

Újabb értékes pontokkal gazdagították csapatunkat és nagyban hozzájárultak, hogy az országos rangsorban előrébb kerüljünk.
Gratulálunk!
KÉPEK A FACEBOOK-on!Verseny Olaszországban, Spilimbergoban:a hétvégén csapatunk néhány idősebb tagja lehetőséget kapott, hogy a több egyesületet magába foglaló Olaszországba utazó csapat tagjai lehessenek. A Leányvári Judo Club szervezésében kiutazó versenyzőink remek versenyzéssel jó hírét keltették mind Magyarországnak, mind a Ronin Judo Alapítványnak. A kétnapos verseny első napján lehetőség adódott a közeli Triesztbe ellátogatni, egy kicsit a tengerparton fürdeni, kihasználva a 32 fokos októberi nyarat, majd az esti mérlegelést követően igazi olasz pizzákkal és fagylaltokkal kötöttünk ismeretséget. (képek a Facebook-on!)
A másnapi erős nemzetközi mezőnyt felvonultató versenyek a következő eredményeink születtek:
Bartus Melinda 1. hely
Bartus Gergő 3. hely
Kovács Márton helyezetlen
Morvai Krisztián sérülés miatt feladta.

Idén ez volt a második nemzetközi versenylehetőség ahol kiválóan helytálltak a versenyzőink.
Gratulálunk!Ifi MKK 2011.09.10. Várgesztes


- Bartus Melinda 5. helyet szerzett (Málna még csak serdülő korosztályú versenyző, nála az eredményességi elvárás az 5. hely vagy bronzérem volt).
- Morvai Krisztián sajnos helyezetlenül zárt,
- Bartus Gergő betegség miatt visszalépet a küzdelmektől.Az idei III. KRV-t Tatabányán rendezték meg.
Versenyzőink eredményei:
- Bartus Melinda serdülő I. hely
- Nagy- Rácz Kornél diák A I. hely
- Bartus Brigitta diák D I. hely
- Györe Attila diák D I. hely
- Kovács Márton serdülő 4. hely

Gratuláunk!
szólj hozzá: Ronin Judo II. nyári tábor13. Int. Creativ Judo Tournament Graz

Bartus Brigitta U11 30 kg aranyéremes!
bővebben --->ittIdén 32-en szereztek magasabb övszint.
részletes eredmények---> ittII. KRV Györszentiván eredményeink---> Itt olvashatók!

Képek Facebook-on!Zirc Meghívásos verseny ---> ITT


IFI DO országos döntő Budapest ÚTE
Négy sportolóval indultunk a versenyen. Ketten közölük még csak serdülőkorúak (Marci és a Málna) ezért az ő részükre az elvárás a tisztességes helytállás volt. Mind a ketten dicséretet érdemelnek.

Marci munkáját együtt említeném a két idősebb sportolónk (Krisz, és Gergő) teljesítményével. Mindhármuknál erős mezőny gyűlt össze 16-17 indulóval. A nyolc közé jutás a Gergőnek és a Krisztiánnak is ippon győzelemmel sikerült, de a következő mérkőzésükön kikaptak és hármuk közül egyiküknek sem sikerült a vigaszágon továbbjutást kiharcolni.
Málna pontszerző helyen végzett és az 5. helyett tudta megszerezni ezért újfent ő volt a Balatonfüredi JKA legeredményesebb indulója.

képek Facebook-on!Remekeltek a Balatonfüredi JKA judosai az idei évi Körzeti Rangsor Versenyen Veszprémben-->továbbIfjúsági OB

február 19-én Budapesten az ÚTE-ben rendezték az ifjúsági korosztály országos bajnokságát. Alapítványunktól 2 versenyző Bartus Gergő és Bartus Melinda, (aki még ugyan csak serdülő de vállalta a felversenyzést) indult.
A verseny neki sikerült jobban.
57 kg súlycsoportban az első körben erőnyerő volt. A következő mérkőzését ipponnal nyeri (kansetsu waza), majd a döntőbe jutásért folyó küzdelmen is ipponnal jutt tovább (osekomi waza). A döntőbe sajnos kikap ellenfelétől és így a második helyet szerzi meg.
Gergő szoros küzdelemben (waazari-yuko) arányban kikap ellenfelétől, aki nem viszi tovább és kiesik.

Gratulálunk!
Képek facebookon!Meghívásos verseny és megyei diákolimpia--> részletek ittIFI ORV és Felnőtt MKK beszámoló itt--> tovább
Judos évzáró és Sportakusz díj--> beszámoló ittDecember 12-én Mikulás-kupát rendeztek Nemesvámoson.
A kiírás szerint a 10 év alatti kezdő sportolók részvételére számítottak. Balatonfüredről 2 fő indult a versenyen.
- Székely Zalán, első versenyén 3 ippon győzelemmel aranyéremmel mutatkozott be a versenyzők között.
- Simon Máté jó formában és koncentráltan versenyzett de sajnos az ellenfelek mellett a bírót is le kellett volna győznie ami csak részben sikerült és így bronzéremmel térhetet haza.
Gratulálunk!Serdülő OB: beszámoló a versenyről-->itt

Az idei II. osztályú országos bajnokságon 2 versenyzőnk indult és ért el komoly helyezést.

--Sárközi Gergely 5. hely megismételve a 2007-es eredményt

--Farkas Bálint 7. hely (legnépesebb súlycsoportban)

Az egyesületek pontversenyében újabb értékes pontokkal gazdagították a Balatonfüredi JKA már meglévő pontjait.

Gratulálunk!!
Idén november 7-én Baján került megrendezésre a Diák C korosztályos magyar bajnokság.
Fehér Olivér +55 kg súlycsoportban országos V. helyen végzett és ezzel értékes pontokat szerzett az egyesületek pontversenyében a balatonfüredi judosoknak is.

Gratulálunk Oli!Remekül teljesítettek a Balatonfüredi JKA versenyzői az Észak-dunántúli Régió válogatottjában a 2010-es diák regionális csapatbajnokságon.
Minden korcsoportban tudtuk erősíteni a régiós válogatott csapatát.

A legidősebbeknél az „A” korcsoportban két füredi, a lányoknál Geipl Nikolett a fiuknál Kovács Márton készült a küzdelmekre. Sajnos a lány csapat nem érkezett meg olyan számban, hogy indulhassanak így ők nem tudtak eredményt elérni. Nincs információnk, hogy miért nem érkeztek meg a mérlegelésre.

A fiuknál Kovács Márton által erősített csapat kiváló versenyzéssel a dobogó 2. fokára küzdötte fel magukat. Az országos 2. hely Marci eddigi legjobb eredménye!

A diák B korcsoportban Nagy-Rácz Kornél által erősített csapat sajnos hiányosan állt ki így bármennyire is igyekeztek sajnos csak az 5. helyet tudták megszerezni. Kornél teljesítménye mindenképpen dicséretet érdemel.

A C korcsoportosok között Fehér Olivér a +55 kg-ban mint utólag kiderült a É-D Régió húzó emberévé vált.
Először az idei magyar bajnokot majd a mezőny legsúlyosabb versenyzőjét (96 kg) győzte le és segítette a csapatot a dobogó 3. fokára.

Marci és Kornél megszerezték életük első országos eredményeiket, míg Olivér ISMÉT kiegyensúlyozottan remekül teljesített.
GRATULÁLUNK!

2010 évi övvizsga eredmények-->itt
NYÁRI TÁBOR, VIDEÓ-->ittSikersport lett Balatonfüreden a Judo!
Diáksportolók önkományzati dijazása-->továbbOrszágos diákolimpiák hétvégéje, komoly füredi eredményekkel!
Két harmadik hely, egy ötödik és két hetedik hely!
-->tovább a részlettes eredményekhez

BUDAPEST KUPA
hivatalos honlap itt!
Junior Diákolimpia országos döntőn 2 indulónk volt.
Bartus Gergő nagy lelkesedéssel és elszántsággal készült a versenyre, aminek most meg is lett az eredménye és
ORSZÁGOS BAJNOKI címet szerzett.
Gratulálunk a kiváló eredményhez!

Farkas Bálint sajnos első mérkőzését elveszítette és ellenfele nem vitte tovább vigaszágon.
Zirc meghívásos versenyről bővebb beszámoló--> itt
A serdülő DO országos döntőn egy versenyzőnk indult, Bartus Melinda.
Mivel ez a verseny kvalifikációja a serdülő világkupának, nem számítottunk könnyű napra. Málna első két mérkőzését megnyerve döntőbe jutott, ahol viszont nem bírt domaszéki ellenfelével és "csak" a dobogó 2. fokára állhatott fel.
Gratulálunk a kiváló eredményhez és az értékes kvalifikációs pontokhoz.

I. KRV Veszprém
4db aranyérem, 5db ezüst, 2 db bronz 1 db negyedik hely és 1 db ötödik hely. ---> bővebben ittAlapítványunk idei első pontjai, ifjúsági OB--> Bővebben ittBalatonfüred város február13-án szombaton szervezett díjátadó ünnepséget a 2009. évben kiváló eredményeket elért városi sportolóknak.
Alapítványunk két felnőtt sportolója, Sárközi Gergely és Farkas Bálint vehetett át kupát dr. Bóka István polgármestertől.
Gratulálunk nekik és reméljük 2010. évben többen is méltóak lesznek az elismerésre.
Megyei Diákolimpia Nemesvámos,
6 aranyérem, 3 ezüstérem, 4 bronzérem!
Bővebb össezfoglaló-->ittII. Évzáró Ünnepély beszámolója-->ittVeszprém Mikulás kupa eredmények--> ITTMikulás Kupa EREDMÉNYEK
-->tovább5 arany- 4 ezüst- 2 bronz- 1 negyedik hely!
--> BŐVEBBEN ITT
II. és III. oszt. Felnőtt Magyar Bajnokság
füredi sikerek-->továbbSerdülő Országos Bajnokság- csalódásokkal
-->tovább
DIÁK "C" Országos Bajnokság
-->tovább
2009 versenyek VIDEÓ-->ittATOM KUPA
és DIÁK A
MAGYAR BAJNOKSÁG.

Bartus Melinda idén is a dobogóra állhatott--> továbbPályázunk a 2013-as Világbajnokságra
összefoglaló itt olvasható!
III. KRV Tatabánya eredmények -->továbbI. Sportok Napja Balatonfüred
összefoglaló itt olvasható!Augusztus 25-én kedden délelőtt Alapítványunk fiatalabb versenyzői meghívást kaptak egy edzőtáborba, ahol aznap Braun Ákos világ és európa bajnok 5. danos mester tartotta az edzéseket.
Az edzés nagyszerűen sikerült, jó alapot biztosít a most elkezdett felkészülésünkhöz. Köszönjük a meghívást!III. Bushido Kupa Balatonfüred--->tovább
Új szőnyegek --->tovább
Övvizsga eredmények!--->tovább


2009 nyári tábor beszámoló:--->továbbDiáksportolók díjazása-->tovább
II. Körzeti Rangsor Verseny Sopron--->továbbSerdülő Magyar Köztársaság Kupa-->tovább

A 22. Budapest Kupa
Nyílt Nemzetközi Judo Bajnokság
-->Tovább
Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság
MEFOB-->tovább
IFJÚSÁGI DIÁKOLIMPIA
ORSZÁGOS DÖNTŐ--->tovább

Nyári Tábor--->tovább
Serdülő Diákolimpia Országos Döntő--->tovább

Zirc meghívásos verseny --->tovább
I. KRV Veszprém--->tovább

Megyei Diákolimpia --->tovább

Díjátadó gálaműsor --->tovább

III. Nyári Judo és Szabadidő Tábor
2012 Augusztus 05-11 között.
jelentkezési lap és ismertető -->itt

----------------------------------------------------------------------------------------------Edzések az ünnepek alatt.

Balatonfüred:
március 29 péntek VAN EDZÉS
április 01 hétfő NINCS EDZÉS

Kövágóőrs:
március 28 csütörtök NINCS EDZÉS
április 01 hétfő NINCS EDZÉS

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

--------------------------------------------------------------------------------------
Veszprém Megyei Testnevelési és Sporthivatal
díjátadó ünnepsége--->tovább
Veszprém Mikulás Kupa
verseny eredmények --->tovább2008 legeredményesebb versenyzője pályázat végeredménye az első 15 résztvevő feltüntetésével.
A táblázat bal oldalán a verseny megnevezése olvasható, felül a versenyző neve, alul pedig egy összesen sor.
A baloldali főmenüben a pályázatok alatt megtaláljátok a versenyeken elért eredmények pontértékét is. ----> tovább

Veszprém Megyei Judo Szövetség vezetőség választó közgyűlés
---> tovább


Remek versenyhétvége, remek eredményekkel!
Csorna meghívásos verseny, eredmények és beszámoló---tovább
Edzésen járt a városi televízió---->tovább

2008 október 25 szombat Koroncó Nemzetközi Meghívásos verseny---> tovább
Bartus Melinda
az Alapítvány első MAGYAR BAJNOKA....
-->továbbBudo Gála a Balatonfüredi Szabadidő és Konferencia központban amin a Balatonfüredi Judosok is résztvettek....
-->továbbMég nincs szöveg...Edzés videó flying arm bar (juji gatame!

Diák versenyzőinknél járt a TV
a műsor megnézhető itt!

Még nincs szöveg...Még nincs szöveg...Még nincs szöveg...Még nincs szöveg...
szólj hozzá: JUDOMég nincs szöveg...Amennyiben úgy döntenek, hogy adójuk 1% -át Alapítványunknak ajánlják fel a rendelkező nyilatkozaton az alábbi adatokat tüntessék fel:

A kedvezményezett adószáma: 19382591-1-19

Kedvezményezett neve:
Ronin Judo Közhasznú Alapítvány Balatonfüred

Köszönjük!


Ronin Judo & MMA

Reklámozd a saját oldaladat is


Barátaink- támogatóink
- 2010.02.28.