2008 október 05 vasárnap Szekszárdon került megrendezésre a Diák B korcsoport részére a 2008 évi Magyar Bajnokság országos verseny.
Alapítványunkat 1 versenyző Bartus Melinda képviselte, aki a 44 kg-os súlykategóriába 42.8 kg-mal mérlegelt be. A sorsolást nem tartottuk valami szerencsésnek, mert az Ő ágára került a Diákolimpia országos döntőse és a tavalyi országos bajnok is.


Első küzdelmét a 4 közé kerülésért Balogh Szimonetta ellen vívta, aki a Diákolimpia országos döntőjén 2. helyet szerzett és akivel már nem ismeretlenek egymás előtt.
Most Málna kezdett jobban és nem sokkal a küzdelem megkezdése után már kokával vezetett. Ellenfele érezve, hogy kemény ellenfélre akadt, ezért szabálytalan technikát alkalmazott (ütés) amit intéssel jutalmaztak a bírók. Málnát a szabálytalanság feltüzelte és szó szerint lekergette ellenfelét a szőnyegről. Újabb intést követően sikerült utolérni és földre vitelt követően leszorítani, amit ellenfele hamar feladott és lekopogott. Győzelem Ipponnal.


Második küzdelemben a döntőbe jutásért a tavalyi országos bajnokkal, az idei Diákolimpia győztesével, Drahos Lucával került össze.
Málna tudatosan készült ellene, videón kielemezve ellenfele kedvenc technikáját (balra nyakfogásos csípő) és gyakorolva az ellentechnikát (osoto otoshi). Ennek köszönhetően a küzdelem megkezdése után hamar megszerezte a vezetést (yuko), majd a küzdelem 20. másodpercében Ipponra dobja ellenfelét és ezzel Döntőbe kerül.
A döntőkre csak délután (16.00) került sor és csak reménykedni tudtunk, hogy a hosszú várakozás nem töri meg a lendületet. Ráadásul a másik ágon bejutott lány Kun Evelin szintén nem ismeretlen előttünk, a tavalyi OB 2. helyezettje.


Harmadik küzdelem Döntő:
A küzdelem megkezdése után úgy néz ki, hogy a Málna lendülete nem tört meg és viszonylag hamar, az első perc végére már vezet egy yuko és egy kokával. Majd látszódni kezd a fáradtság és egy földre kerülést követően az ellenfél leszorítja. Málna a földharc magas iskoláját mutatja be és 5! különböző módon próbál kibújni. Küzdelmét siker koronázza és a 24. mp-ben!!! kiszabadul és visszatámadva most ő szorítja le az ellenfelét és ott is tartja a győzelemig.

2008 DIÁK B korcsoport lány 44 kg MAGYAR BAJNOKA: Bartus Melinda.

Hivatalos eredménylista--->itt

Melinda 5 éves kora óta foglakozik judoval, és mint minden évben ezen a nyáron is lejárt edzésre nem hagyva ki egyet sem. Rendszeresen feljár Budapestre a serdülő (13-14 évesek)! válogatott keret edzéseire, részt vesz a különböző kondicionáló edzéseken és a felkészítő versenyeken is.
A hosszú évek munkája, a befektetett energia meghozta a jutalmát.
Melinda győzelme szívemnek duplán kedves, hiszen nem csak edzőként, hanem apaként is örülhetek a sikerének. Gratulálok!
Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:Málna [ 2008-10-18 12:50 ]

Köszönöm szépen mindenkinek.Telekesi Ottó [ 2008-10-18 09:39 ]

Szívből gratulálok. Csak így tovább. Remélem hamarosan személyesen is megismerhetjük egymást. Szeretném majd bemutatni az én gyerekeimet is. Az én lányom is erdményesen versenyez. További sok sikert, sok szép eredményt és jó egészséget kívánok, neked és az egész csapatodnak. T.Ottó Csorna.Pilbauer István [ 2008-10-14 10:33 ]

Gratulálok Málnának és az edző(k)nek! Csak így tovább!Pataki Andrea [ 2008-10-13 20:23 ]

Szia Málna!

Szívből Gratulálok a győzelmedhez. Csak így tovább!

Andi (Pannon)Fehérné Kata [ 2008-10-13 06:34 ]

Kedves Málna!

Mi is szívből gratulálunk ehhez a nagyon szép eredményhez és további kitartó munkát, sikeres versenyeket kívánunnk!

Olivér és családjaLukács Rebeka [ 2008-10-12 12:25 ]

Aztaaaa szép volt Málna!!!!!!
Ahogy olvastam még úgy is izgultam értde :D fúú biztos nagyon izgi volt!! De hallom te vagy az ügyesebb!!! Csak így tovább!!

puszi: RebusSzabó Attila [ 2008-10-12 09:58 ]

Gratulálok! Csak így tovább! Hajrá Balatonfüred!
Attilakálmán erika [ 2008-10-11 22:40 ]

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!! Gratu Málna!!! nem vagy semmi,na meg elismerésem az edződnek is:P
Így tovább!!!sok puszi:ErikaBartus Gergő [ 2008-10-11 20:45 ]

Szia!
Gratulálok , nagyon ügyes voltál. szétizgultam magam ott a szönyeg szélén.Nagyon teccett a 2. küzdelmed. Annál izgultam a legjobban.Télleg ügyes voltál, de holnap szurkolj ám nekem.

ui:jövöre is legyél magyar bajnok!:-)Lájerné Bereczki Erzsébet [ 2008-10-11 20:17 ]

Szivből gratulálok,csak igy tovább!
Amennyiben úgy döntenek, hogy adójuk 1% -át Alapítványunknak ajánlják fel a rendelkező nyilatkozaton az alábbi adatokat tüntessék fel:

A kedvezményezett adószáma: 19382591-1-19

Kedvezményezett neve:
Ronin Judo Közhasznú Alapítvány Balatonfüred

Köszönjük!


Ronin Judo & MMA

Reklámozd a saját oldaladat is


Barátaink- támogatóink
- 2010.02.28.